Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Ropogós karfiolkeksz- nyugalmi időszakban ajánlott

2020-07-07



A karfiolból készült pékáruk sora most pedig most újabb darabbal bővült, ismerd meg, próbáld ki:

Hozzávalók:

1 karfiol

10 dkg reszelt parmezán

2 tojás

2 ek. olívaolaj

1 cs. metélőhagyma, apró karikákra vágva

3 cikk fokhagyma

1 tk. bazsalikom

1/2 tk. só, fekete bors


Így készítésd el:

1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni.

2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét.

3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az így kapott masszát oszd 6 (vagy több) részre. Ezeket formázd ízlésed szerint, a lapokat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Mehet a sütőbe! 180-200 fokon parádésan kb. 35-40 perc alatt parádésan ropogósra sül!

Ha lehet várd meg míg kihűl és csak utána fogyaszt el, mert melegen nem várt reakciókat vált ki. Én csak nyugalmi állapotban ettem ilyen "pékárut".

Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások (0)